Pagina's

woensdag 7 januari 2015

Google Hangout Air in de collegezaal

Af en toe probeer ik gastsprekers uit het werkveld in een college te halen. Studenten en gastsprekers vinden dat meestal een mooie ervaring.
Via Twitter heb ik veel reactie gekregen op mijn oproep (lees hier apart blog daarover).

Hier een fragment uit een mail van een student die het vanuit thuis heeft meegekeken.


Vandaag heb ik mijn meest technologische college gegeven tot nu toe want:
  • Het college is opgenomen als weblecture en live gestreamd (als weblecture).
  • Tijdens het college gebruikte ik een interactieve tool (Shakespeak) waar studenten in de zaal en thuis konden reageren op vragen.
  • Ik heb drie mensen uit het werkveld via een Google Hangout het college laten meevolgen en ben de laatste 30 minuten met hen in gesprek gegaan.
  • Ik heb de laatste dertig minuten van de hangout sessie live gestreamd (Hangout Air)
  • Om de Shakespeak sessie te kunnen gebruiken (windows) moest ik op een Citrixomgeving (virtuele Zuydomgeving) werk op mijn macbook pro
De studenten die er waren en thuis keken vonden het wel een bijzondere ervaring.

Ook de gastsprekers die via de Hangout deelnamen aan het college vonden het een mooie ervaring waar ze de hele middag nog over 'na-twitterden'.


Voor diegene die niet weten wat een Google Hangout Air is:Een hangout is een videoconferentie verbinding die je met 8 mensen kunt uitvoeren. Er zijn allerlei functionalteiten zoals screenshare.
Met de Airfunctie kun je de sessie live streamen en opnemen op youtube (tot 8 uur!).

Hier een link naar de Hangout.
 

Voorafgaand aan dit college heb ik via Twitter een oproep gedaan om professionals te vragen deel te nemen aan dit college. Boven mijn verwachting werd deze tweet binnen twee uur tijd meer dan 20 keer geretweet naar meer dan 20.000 mensen!
Hier het gehele college.
In dit eerste college probeer ik de studenten te prikkelen. Wat is de invloed van het internet op ons leven en wat betekent dat voor ons werk.Geen opmerkingen:

Een reactie posten