Pagina's

zaterdag 10 mei 2014

Vilnius 01 aankondiging werkreis ICT in onderwijs

Ik werk als docent bij de faculteit Social Work en als I-adviseur bij het Facilitair bedrijf.

Ik mocht laatst een presentatie geven aan een docent en de directeur van het Vilniaus kolegija faculteit educatie en sociale studies te Litouwen.
Ik vertelde over de ontwikkelingen op het gebied van ICT in onderwijs, beleidsplannen, mediawijsheid, TPACK, weblectures en gebruikte in mijn presentaties interactieve tools zoals Shakespeak en Socrative.

Ze werden helemaal enthousiast en riepen "you are truly a teacher of the future". 
Een mooi compliment dat uiteraard een brede glimlach op mijn gezicht toverde.

Ze vroegen me of ik een aantal lessen en presentaties wil verzorgen aan de docenten en studenten van hun opleiding.
Na toestemming van mijn leidinggevende van het Facilitair bedrijf en ondersteuning van de Erasmusbeurs ben ik begonnen aan de voorbereidingen voor de trip die deze week gaat plaatsvinden.

Tevens ga ik studenten van de sociale pedagische opleiding het muzisch agogisch werken introduceren maar dat is een een ander blog te lezen.

Ik ga presentaties geven aan studenten en docenten en probeer werkbezoeken af te leggen bij de Litouwse I-adviseurs en de ICT faculteit aldaar.

Bij de studenten SPH wil ik de competentie mediawijsheid introduceren: hoe kun je technologie gebuiken in je werk als sociaal werker. Aan bod komen netwerken, blogs, on line hulpverlenen en kansen en bedreigingen van het internet.

Bij de pabostudenten wil ik de 21th century tools ander de aandacht brengen en het TPACK model. Uiteraard zal ik zelf ook gebruik maken van online tools zoals Google translate:)Met de docenten wil ik het hebben over de veranderende rol van lesgeven door technologie, ik zal vertellen over flipped classroom concepten met de nadruk op weblectures en ga proberen het TPACK spel te introduceren en te spelen.

Uiteraard wil ik mijn reisverslag met jullie delen door dit blog en videoreportage zoals ik deed bij de Ecucause 3 jaar geleden.

Mochten jullie als collega ICT adviseurs of lezen van mijn blog ook vragen hebben over de Litouwse situatie dan mogen jullie mij als 'doorgeefvraagluik' gebruiken:)


Tot slot
Mijn collega Harry heeft eind vorig jaar via de organisatie PUM zijn kennis doorgegeven in Columbia. Hier is daar kort iets over te lezen en hier deel 2.
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten