Pagina's

dinsdag 19 maart 2013

Instructie voorlichting SW3

Dag beste studenten SW3 en SLB docenten.
Woensdag 27 maart (16-17 uur) en vrijdag 5 april (15-16 uur) zal er een interactieve on-line voorlichtingssessie gaan plaatsvinden waarin je informatie krijgt over de minoren en vrije studieruimte binnen het 4de jaar Social Work.

Je moet deze voorlichtingspresentatie vanuit thuis of stage vanachter een laptop of PC live meekijken. Je vragen kun je digitaal stellen via je smartphone, tablet of computer.  We zenden de presentatie live op het internet en tegelijk ontvangen wij van jullie vragen en opmerkingen.

Nu is er nog geen uitzending maar er is wel een testbeeld met geluid. Je doet er verstandig aan van te voren te controleren of dit werkt!

Tijdens het kijken naar de presentatie kun je anoniem opmerkingen maken en vragen stellen. Dit gebeurt digitaal via een website of smartpone. We doen dat met de tool Shakespeak. Er zijn in de twee sessies samen maximaal 250 kijkende studenten dus denk even na voor je een vraag stelt om een overkill aan reacties te voorkomen.

Hier volgt een instructie die je alvast kunt doorlopen om te zien of bij jou alles werkt.
Verderop staan probleemoplossingen voor als dingen niet werken. 
De reden dat de instructie in een blogvorm is geschreven is omdat we dan kleine wijzigingen kunnen doorvoeren zonder jullie steeds te hoeven mailen.

TER VOORBEREIDING MOETEN JULLIE DE PRESENTATIE VAN JHOY BEKIJKEN. in deze presentatie krijg je al veel info over jaar 4. Aan de hand van deze presentatie kun je vragen stellen. (presentatie is te zien onder aan dit bericht)

Instructie:

Livestream (presentatie)

Shakespeak (vragen en opmerkingen)

 • Ga op je smartphone of tablet naar http://shakeq.com
 • Login met: SW3 (niet hoofdlettergevoelig)
 • Begin een vraag met "Vraag:......" en maak je opmerking met 'Opmerking:......"
 • Als je geen tablet of smartphone hebt kun je ook een 2de tabblad openen in je browser, je moet dan wel tussen de schermen wisselen. (met Ctrl T open je een nieuw tabblad). Een andere optie is om twee vensters naast elkaar te zetten.
Als alles foutloos loopt zou je nu gewoon mee kunnen kijken en doen.

Wees je tijdens de presentatie bewust dat er een vertraging is van ongeveer 15 seconden tussen de presentatie en het verschijnen op jullie scherm. Als je dus een vraag stelt al het zeker 30 seconden duren voordat die in beeld komt.

Testen

Je doet er wel verstandig aan alles ruim van te voren een keer te testen.
We maken gebruik maken van veel techniek. In principe zijn het standaard technieken die je eigen pc, Apple of laptop gewoon aankunnen. Toch is het goed van te voren te controleren of alles werkt. Misschien heb je een verouderde versie van een browser of is je verbinding te traag. We hebben de setup getest met Internet Explorer, Chrome en Firefox.

Hier een filmpje.


Look and feel

Als je naar de lifestream gaat krijg je dit beeld te zien en er klinkt een rustig muziekje. Het laden van de site kan even duren maar als het langer dan 30 seconden duurt is er iets mis.
Links komen de docenten in beeld en rechts komen de vragen en opmerkingen die jullie stellen in beeld. We zullen de uitzending ongeveer een uur voor aanvang starten.
Er zijn wat beeldinstellingen die je kunt wijzigen naar eigen smaak, zie rechtsonder de foto.

De Shakespeak tool om vragen en opmerkingen te plaatsen ziet er zo uit:
Als je inlogt met 'SW3' als logincode krijg je een vergelijkbaar scherm waarin je vragen en opmerkingen kunt starten. Deze sessie zal ook een uur van te voren beschikbaar zijn.


Problemen oplossen

Als de link naar de presentatie niet werkt:
 • Druk op F5 of ververs je scherm.
 • Gebruik een andere browser (explorer, chrome, firefox)
 • Update je browser

Als er problemen zijn met de verbinding
 • Probeer op een computer met vaste internetaansluiting
 • Probeer op een plek met beter draadloos ontvangst
Als er problemen zijn met geluid
 • Controleer eerst of je geluid hoort via je mediaspeler of een youtubefilmpje
 • Staat de luidspreker aan
 • Staat de volumeknop hard genoeg

Tot slot


Vragen over de 
 • organisatie van de middag: Esther Konings
 • technische kant: Frans Roovers

Noodoplossingen

 • Als de lifestream niet werkt dan hebben we een probleem!. Dan zullen we gewoon een opname later beschikbaar stellen en zal er geen live interactie mogelijk zijn:(.
 • Als shakespeak niet werkt gaan we de vragen gewoon mailen, bellen en twitteren. We zullen de gegevens t.z. hier plaatsen (moet ik nog even overleggen).
Presentatie Jhoy


1 opmerking:

 1. Wat verwen jij jouw studenten. Als je nu niet meer mee kunt doen, dan kan het alleen als iets kapot is. Succes met de volgende sessies.

  BeantwoordenVerwijderen