Pagina's

vrijdag 18 januari 2013

Ik ben er weerSinds 1 januari 2013 ben ik weer werkzaam als adviseur ICT en onderwijs (I adviseur) (1 dag per week). Tegenwoordig heten we het I-team en zijn we onderdeel van Facilitair bedrijf van Zuyd. In het jaar dat ik er niet ben geweest is er veel veranderd, ander onderdeel in Zuyd, ander kantoor. Gelukkig wel dezelfde mensen, hoewel niet helemaal....

Voorheen hield ik me bezig met weblectures in onderwijs en heb een project afgerond met een beleidsadvies. Helaas moet ik nu een jaar later constateren dat er niet gedaan is met de tips en adviezen. Weblectures zijn na de projectfase niet overgegaan in de exploitatiefase. Het is wel een jaar lang door ‘vrijwilligers’ in de lucht gehouden. Als het doorgang vindt zal het in ieder geval niet centraal worden aangeboden, dat is er wel al over besloten.
Om weblectures doorgang te geven moet er eerst een businesscase geschreven worden. Dat hoef ik niet te doen dus moet ik nadenken over wat ik wel ga doen. Natuurlijk zal ik me bezighouden met didactische aspecten rondom weblectures.

De laatste tijd heb ik ook ongewoon veel belangstelling voor MOOC’s. Dat zijn on line cursussen die je met een heleboel mensen tegelijk gratis kunt volgen. Het gonst ervan in de internetlucht en ik denk dat ik het signaal ervan oppik. Mijn collega Marcel is me voor geweest en heeft er deze week over geblogd. Ik heb me ook ingeschreven voor een aantal cursussen, de eerste indruk is goed.  

Verder ben ik op mijn eigen faculteit met een paar collega’s bezig een beleidsplan ICT en onderwijs te schrijven. Dat sluit ook aan op mijn werk hier dus daar zal ik me voorlopig ook even mee bezig houden. Met dank aan surf voor de notitie ‘ontwikkelingen in de digitale leer- en werkomgeving van het hoger onderwijs’. Daar heb ik veel steun aan gehad.
En natuurlijk even kijken wat er allemaal nog meer is gebeurd het afgelopen jaar.
Tot ziens maar weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten