Pagina's

zondag 20 november 2011

Social Media game als onderdeel Minor Digicoach Pabo Zuyd

Voor mijn doen een heel kort blog. Zoals ondertussen wel duidelijk is experimenteer ik een beetje met videofilmpjes en interviews en in dat kader heb ik weer iets gemaakt met dank aan mijn collega Marcel.

Op de Educause was ik bij een presentatie over het viruele stadje Whyville. Ik schreef daar al dat ik wat betreft Serious Games nog veel te leren heb. Ik verwarde tot nu de gaming en Serious Gaming met elkaar.
Mijn Collega Marcel houdt zich erg bezig met gaming, leest er veel boeken over en integreert het in zijn onderwijs. Hij wordt ook bij andere projecten betrokken. Ik hoop dat hij me er binnenkort wat wijzer over kan maken. Als er iemand is die me er enthousiast voor zou kunnen krijgen dan is hij het in ieder geval. Zijn passie voor gamen zal toch minstens een vonkje doen overbrengen.  Zijn website http://www.2learnfromgames.com zal zeker een overzicht kunnen gaan geven over de educatieve meerwaarde van spellen. Er staat nu nog niets op de website want het is een onderdeel van de minor dat studenten die zelf gaan vullen.
Een spel van een hele andere orde is het Social Media spel dat hij samen met een paar anderen heeft verzonnen en uitvoert als onderdeel van de Minor Digicoach op de Pabo van collega Ankie.
Wat het spel precies inhoudt kun je terughoren in het filmpje. Toen ik vrijdag op kantoor kwam was hij kaartjes aan het knippen en ik raakte nieuwsgierig. Toen ik een indruk kreeg van het spel vroeg ik hem of ik er diezelfde dag nog een klein interviewtje over mocht houden met hem. Dat mocht en het resultaat is hier te zien.
Het doel is studenten kennis te laten maken met social media en alle web 2,0 tools zoals blog, facebook en twitter.
Veel kijkplezier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten