Pagina's

zondag 16 oktober 2011

1 Educasue reisverslag van Zondag 16 oktober 2011

Vandaag (zondag 16 oktober) is de dag dat ik ben vertrokken naar de Educause.
Na deze week is het herfstvakantie dus ik heb best moeten werken om alles van te voren geregeld te krijgen.
Gelukkig is alles gelukt. Het enige waar ik weinig tijd voor heb gehad is me voor te bereiden op de reis.
Met collega en reisgenoot Rienke heb ik wel bijna wekelijks de belangrijkste zaken besproken en afgehandeld zoals inschrijvingen, reserveringen en betalingen. 
Van de week nog een soort online toestemming aangevraagd om het land in te kunnen en heb ik mijn reisverzekering naar dekking Wereld moeten omzetten.

Gisteravond heb ik pas voor het eerst naar het programma (timeschedule) gekeken. Op zich niet zo erg want de officiĆ«le conferentie start woensdag zodat ik 's avonds in het hotel nog wel kan puzzelen. 
Ik heb gisteravond wel een voorselectie gemaakt van de dingen die me aanspreken en of passen bij mijn werk.
Ik zoek het vooral in afstandsonderwijs, weblectures, en line communities. Voor mijn collega Tiets wil ik misschien iets bijwonen over de aansluiting middelbare school en hogeschool, voor collega Harry is er iets over e-Portfolio en voor mijn collega Marcel ga ik misschien iets over gaming bezoeken. Vanmorgen kreeg ik ook nog een tip van Judith dus dat komt wel goed. En in vliegtuig zat ik naast iemand die bij een bedrijf werkt dat zich bezig houdt met online summatieve toetsen, leuk voor Jack.

Vandaag zijn we de hele dag kwijt met reizen
4.30 werd Rienke opgehaald door Taxi Frenske
4.50 werd ik opgehaald
6.50 aanwezig Schiphol
7.45 verzamelen reisgroep
8.00 inchecken
10.00 security gate
10.50 vertrek
Dan Amerikaanse tijd
13.15 aankomt
!4.30 aankomst hotel
15.00 afwerken en monteren blog

Ik heb in het vliegtuig  genoeg tijd om de filmpjes over te zetten en te monteren. Wel erg veel werk geweest voor het resultaat van de eerste 4 minuten! Ik heb de fim na 4 minuten wat sneller afgehandeld. Benieuwd hoe dat de rest van de week gaat.

Ook een hele leuke verassing van mijn vrouw en mijn kinderen gekregen. Ik had maar niet tegen de duanier gezegd dat ik spullen bij me had die ik niet zelf heb ingepakt!


We zijn om ongeveer 19 uur Nederlandse tijd aangekomen en zullen de rest van de dag wel nodig hebben met het vervoer naar Hotel en eten. Aangezien het 6 uur tijdverschil is zal ik rond 22 uur Amerikaanse tijd het gevoel hebben dat het 4 uur 's nachts is.
Het is nu 16 uur Amerikaanse tijd en we zijn nu in het hotel.
Alle vooroordelen over Amerika zijn vooralsnog niet uitgekomen. Veel reisgenoten waarschuwde voor vervelende taferelen bij de duane, maar niets van dat al. Het was erg rustig, we moesten wel een handscan en iris scan maken maar verder konden we gewoon doorlopen.

Morgen, maandag is een soort 'social event' om de reisgenoten, een groep van ongeveer 33 mensen uit het land, beter te leren kennen. We gaan onder andere naar een soort 'woongemeenschap' Amish genaamd. Ik had er al wel van gehoord. Mensen die zich afzonderen van moderne technieken en heel erg met de natuur leven. Ik ben benieuwd, misschien leeft mijn oude padvinders-hart wel op (survivaltochten).

Dinsdag is de PreConference: hier zijn verschillende programma's rondom een onderwerp. Je bent van te voren ingedeeld bij een bepaald programma. Ik heb de tijd niet genomen om goed te bestuderen waar ik bij ingedeeld was anders kon ik het nog wijzigen. Het lot heeft me laten aanschuiven bij het dagprogramma: 'how to become a successful technology manager'. Niet bepaald mijn onderwerp. Maar aan de andere kant: in het kader van de afronding van het project weblectures en videoconferenties (1 januari 2012) kan de opgedane kennis vast wel van pas komen.

Dit is de beschrijving:
Becoming a technology manager means more than “managing technology.” As a manager, you now have responsibilities that include managing people, understanding and negotiating institutional policies and politics, and communicating effectively with staff, faculty, and peer managers. You must also know your technology area, keep up with constant changes, and manage all these areas. Many managers are charged with doing more with less. In short, your job is immensely more complicated than you might have imagined. Designed for new information technology managers, this interactive seminar will introduce you to basic management philosophy, give you a context for being a successful manager, guide you to EDUCAUSE resources that can help you grow and succeed in your new role, and start you on a path toward increased responsibility and leadership

Maar daarover dinsdagavond meer.  

Voor nu is dit het eerste blog. 

Hieronder het filmpje (we lijken zelf op scholieren die op schoolreisje zijn:)).
En voor de schatjes thuis: bedankt voor de mooie tekeningen!

6 opmerkingen:

 1. Hoi Frans,
  ik vermoedde al dat je snel al een blogpost zou schrijven :) het grote avontuur is dan nu echt begonnen! Heerlijk dat je zoveel twittert en blogt, zo reis ik een beetje met je mee. Benieuwd naar t filmpje, maar dat bekijk ik morgen, het is hier bedtijd. Jij moet nog proberen je ogen een paar uur open te houden. Voor straks ook lekker slapen.
  Groetjes,
  Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Genoten van 't heerlijke fransipani-filmpje. SUPER!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een fraai gedetailleerd reisverslag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad, een fransipani-filmpje! Eehh, volgende improvisatiesong eerst laten screnen door mij natuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen