Pagina's

maandag 17 oktober 2011

2 Educause reisverslag: zondagavond 16 10 11

Nadat we in het Hotel zijn aangekomen ben ik begonnen met het monteren van deel 2 van de film. Monteren is heel veel werk omdat je steeds het filmpje moet terugbekijken, stukje erafknippen, van titels voorzien.
Ik heb pas twee weken geleden een nieuw youtubeaccount aangemaakt en ontdekte net dat er ook allerlei mogelijheden zitten die je didactisch kunt inzetten. Je kunt je filmpjes ondertitelen, van een URL voorzien, maar ook even laten pauzeren. Je kunt dan iets uitleggen, bijvoorbeeld bij het oefenen hoe je iets uitspreekt. Er is in dit geval natuurlijk geen controle maar ik kan even geen beter voorbeeld verzinnen. Je kan een kader aangeven waar studenten extra aandacht aan moeten schenken.
Ik zal daar deze week zeker nog mee experimenteren.
Je kunt ook een filmpje min of meer afschermen. Je kunt hem zien met de link maar niet vinden in Youtube. Misschien handig voor HHM collega Jos, hoewel die met Vimeo (wachtwoord) beter uit de voeten kan.

Om 17 uur heb ik met Rienke nog even naar het programma van de week gekeken en we hebben het in Outlook gezet. Collegas met wie ik de agenda heb gedeeld kunnen misschien even meekijken.
Het wordt een hele interactieve reis op deze manier. In mijn agenda staan verschillende kleuren, ik weet niet of jullie dat zien. Groen is waar ik zelf heen wil en oranje is interessant voor een collega. Benieuwd of het werkt. Dus jullie kunnen mij ook ergens heen sturen.

Erg leuk deze manier van werken. Ik ben zo een soort interactieve reporter: ik deel kennis die ik opdoe maar wordt tegelijk via (social) media ook gevoed. Ik krijg reacties op het blog van collega's en zelfs mijn buurmeisje.
En dan te bedenken dat ik anderhalf jaar geleden nog dacht NOOIT twitter te gebruiken. Ik had toen het geweldige argument: wie is nu geĆÆnteresseerd in welk type wc papier ik gebruik!
(En wat anderen gebruiken).
Niet dat ik twitter en social media vereer, nee Judtith nog niet, maar enthousiast als ik ben ontdek ik aan den lijve leuke toepassingen en laat me verassen.

Om 17.30 zijn we door de stad gaan wandelen en heb ik wat foto's van gebouwen genomen.
Minder hoog dan ik dacht wel mooi, met bakstenen en mooie trapjes.
Dit is ons Hotel.
Eerst even mijn allereerste dollars pinnen.

Het schijnt hier de 5de stad van het land te zijn maar dan merk je niet. Ik had het allemaal veel meer opgefokt verwacht, maar zo voelt het hier helemaal niet!
 


 

 
We zijn met 9 man gaan eten en ik heb een te zoute spaghetti gehad met teveel gehakt. Lastig om geen vlees op de menukaart te vinden.

Rond 20.00 (voor ons gevoel 02.00) zijn Rienke en ik doodmoe teruggelopen.

Vannacht om 04.00 was ik klaarwakker, heb gemaild en getwitterd dat het eerste filmpje klaar was en ben tot 6.00 weer gaan rusten, na even met thuisfront geskyped te hebben (ook weer zoiets ongelovelijks).

Net heerlijk gezwommen en nu ga ik ontbijten met Rienke.
Het is nu 9 uur en we gaan zo voor een rondrit in de stad.
Vanmiddag gaan we naar de Amish, beniewd.

Howdie
Geen opmerkingen:

Een reactie posten