Pagina's

donderdag 27 oktober 2011

13 Educause Feestjes, Stadsfoto's, Kunst en OccupyPhilly.

Dit is een van de laatste blogs. Er komt nog een filmpje met de terugreis en een nabespreking van de Educause: wat neem ik mee terug naar Nederland, naar de Hogeschool.

Feestjes
De Educause startte op dinsdag met de PreConference.
Woensdag was de opening met in het hotel tegenover ons het feestje van Blackboard. Rienke en ik hebben er wat gegeten maar zijn na een uurtje weer terug gegaan.
Donderdag was het Educause feest in het Convention Centre, een mooi gebouw.
Rienke en ik hebben bijna de hele avond gesproken met een IT-er van Indiaase afkomst die op ene Universiteit werkte een paar uur vliegen verwijderd van Philadelphia. Het was vooral een gesprek over Amerika zelf.

Van beide avonden heb ik een kort filmpje, leuk voor een impressie, meer niet.
Kunst
Op vrijdag heb ik mezelf na de eerste sessie beloond op een paar uur voor mezelf. Ik had begrepen dat de sluiting van de Educause niet het meest inspirerend zou zijn dus heb ik me op een andere manier laten inspireren. Ik ben te voet naar het Museum of Art gegaan (van de Rocky Steps) en heb daar ongeveer 3 uur in sneltreinvaart de enorme collectie gezien.
Heel veel Europese en dus redelijk bekende kunst. Veel mooie werken gezien.
Er zijn in het museum veel themazalen en die heb ik vooral gefilmd. Van de werken heb ik foto's gemaakt.
Ik hoop niet dat ik daarmee de wet overtreedt.
De film is op youtube niet terug te vinden in ieder geval en alleen (in principe) via dit blog te bekijken. Een aanrader.
OccupyPhilly
Zoals je hebt kunnen lezen was ik niet zo blij met de keuze voor het Social Event. Het was gelukkig wel heel leuk om met de nieuwe reisgenoten op te trekken en kennis te maken.
Tijdens de rondrit door de stad kwamen we langs de tentjes van de Occupy Philly, de Philadelphia versie van Occupy Wallstreet. 
Rienke en ik namen ons voor die namiddag langs te gaan en wat mensen te interviewen.
Het was best een heftige ervaring omdat je met de onderkant van de samenleving wordt geconfronteerd. Bij sommige begreep je de problemen niet helemaal, anderen waren heel verward of zelf psyhotisch, veel mensen waren bijzonder onverzorgd. 
Niet dat ik niets gewend ben, integendeel. Maar dat maakt het niet minder indrukwkkend.
Ik heb ongeveer 35 minuten gefilmd en geprobeerd er in de montage een logisch samenhangend verhaal van te maken.
Als ondertitels geef ik wat feiten die ik deze week heb geleerd.
Foto's Philadelphia
En dan tot slot een simpele afsluiting: foto's van de stad. Het zijn vooral foto's van gebouwen, willekeurig achter elkaar gezet en af en toe zie je de gebouwen 2 of 3 x terugkomen.
Gewoon als herinnering.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten