Pagina's

woensdag 26 januari 2011

Start Blog weblectures HSZuyd

Sinds september 2010 werk ik anderhalve dag per week als icto coordinator bij Zuydplein binnen Hogeschool Zuyd (Zuid Limburg). Daarnaast werk ik een paar dagen als docent bij Social Work.

Mijn belangrijkste taak binnen Zuydplein is het introduceren van Weblectures en Videoconferencing binnen de HSZuyd. Daarvoor is dit blog.

Er is binnen HSZuyd een programma Leven lang Leren @ Zuyd dat zich richt op de doelgroep 23+.
Deze doelgroep wordt 1 van de drie pijlers naast regulier onderwijs (23-) en onderzoek.
Binnen dit programma zijn 3 weblecturesets aangeschaft voor elke stad 1 (Maastricht, Heerlen, Sittard). We hebben gekozen voor het merk P2GO van Learning valley.

Het is de bedoeling dat binnen korte tijd de inzet van weblectures in het curriculum zijn opgenomen van de losse opleidingen. Maar zover is het nog lang niet.

We zijn nu de begin fase voorbij: de sets zijn aangeschaft, de kinderziektes zijn bijna uit de software en hardware, de servers zijn ingericht, de eerste test zijn opgenomen en geplaatst en hier te zien.

Er is een een Community binnen BlackBoard: te vinden door:
Inloggen Blackboard
Tabblad [Community]

Helemaal onderaan staat het mapje [Zuydplein]

Daarin staat de omgeving 'Video in het onderwijs'
kies [Inschrijven]

Er is nog een lange weg te gaan. Allereerst zal ik met terugwerkende kracht een kort overzicht schetsen van de eerste fase.

Ik hoop met dit blog gebruikers binnen de Hogeschool te bereiken die de sets willen gaan gebruiken.
Je kunt met de sets gewoon hoorcolleges opnemen maar ook op zoek gaan naar nieuwe didactische werkvormen rondom afstandsleren. Tevens is de set te gebruiken voor Live-streaming.

Hierover vast later

Groeten
Frans Roovers

2 opmerkingen:

  1. Goed om te weten dat er een Blackboard omgeving is aangemaakt. Wellicht goed om te weten dat ik voor de opleiding I/TI een 'GreenScreen' heb aangeschaft. Of ja het is een groen laken, maar toch erg leuk! We hebben het daar nog wel over.

    Groet Marcel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik hou van groen.
    http://www.youtube.com/watch?v=RIOiwg2iHio

    BeantwoordenVerwijderen